Black friday deals

20% op alle beplanting

Op vrijdag 26 november en zaterdag 27 november gaan we groots uitpakken met 20% korting op alle beplanting. We hebben het over alle buitenbeplanting, maar ook de kamerplanten en zelfs de kerstbomen!

10% korting op het sierbestrating assortiment van het merk Excluton

Op vrijdag 26 november en zaterdag 27 november gaan we groots uitpakken met 10% korting op al het sierbestrating assortiment van het merk Excluton. U kunt de sierbestrating bekijken op het tuincentrum en een bestelling plaatsen bij een van onze medewerkers of via onze webshop.

10% korting op het gehele In-lite tuinverlichting assortiment

Op vrijdag 26 november en zaterdag 27 november gaan we groots uitpakken met 10% korting op het In-lite tuinverlichting assortiment. U kunt het in-lite tuinverlichting bekijken op het tuincentrum en een bestelling plaatsen bij een van onze medewerkers of via onze webshop.

 

Beukenhaag

De juiste tijd om beukenplanten te planten

Op zoek naar een mooie beukenhaag. Wij hebben nu vele soorten en maten groene beukenhagen (fagus sylvatica) en haagbeuken (carpinus betulus)!

Maten direct leverbaar:
Fagus sylvatica 100cm+
Fagus sylvatica 120cm+
Fagus sylvatica 150/160cm+
Fagus sylvatica 180/190cm+
Fagus sylvatica 200cm+

Kom gerust langs voor deskundig advies. Nu is het de juiste tijd om de beuken te planten.

 

Dit is waarom tuinieren goed is voor jou!

Volgens Psychologie Magazine maakt tuinieren zen

Misschien wist je het intuïtief al, dat tuinieren goed voor je is. Je ontspant en bent met je handen bezig in plaats van met je hoofd. Maar hoe zit dat nou precies? Psychologie Magazine liet de Engelse psychiater Sue Stuart-Smith en de Nederlandse omgevingspsycholoog Agnes van den Berg aan het woord. Beide vrouwen vertellen waarom we ons beter voelen als we tuinieren.
Schoffelen Mooiwatplantendoen.nl

TUIN ALS ANTI-STRESS MIDDEL

Psychiater in het Engelse Hertfordshire Sue Stuart-Smith ontdekte haar tuin als anti-stress middel. Aan de hand van wetenschappelijke literatuur schrijft ze nu het boek Tuinieren voor de geest, dat verschijnt in 2018.
‘Mensen die tuinieren blijken gezonder te zijn, herstellen sneller van ziekte, hebben minder last van stress en voelen zich gelukkiger. Je schoffelt namelijk niet alleen je tuin, ook je geest.’
Bovendien ben je in de tuin bezig met aardse zaken, in plaats van met andere mensen. Dat geeft je brein rust.

‘Je schoffelt niet alleen je tuin, maar ook je geest’

HOI SEROTONINE, DOEI CORTISOL

Omgevingspsycholoog Agnes van den Berg van de Rijksuniversiteit Groningen doet al jaren onderzoek naar de invloed van tuinieren op onze psyche. Zij toonde aan dat tuinieren het stresshormoon cortisol in het bloed vermindert.
‘Zelfs als je mensen naar een filmpje van een tuin of bos laat kijken, voelen ze zich al beter’.

BLIJE BACTERIE

En over stofjes in je hersenen gesproken: onderzoekers van de Universiteit van Bristol ontdekten dat er een bacterie in tuinaarde zit, de mycobacterium vaccae, waardoor het serotonineniveau in onze hersenen toeneemt. Daardoor voel je je positiever en ontspannener en ga je helderder denken. Je inhaleert het al als je de aarde een beetje omwoelt. Wow!

Voor meer informatie zie: 
www.mooiwatplantendoen.nl
Lees het hele 
artikel van Psychologie Magazine (editie 30 mei 2017) over dit onderwerp.

Kom snel naar het tuincentrum!

Ga lekker snel aan de slag. Of het nou een balkon, kleine of grote tuin is, waarin je gaat planten poten, water geven, schoffelen of snoeien van bomen. Het maakt niet uit, je zult er altijd lekkerder van voelen.Tuincentrum Werkhoven bied u de geschikte groenproducten om lekker in aan de slag te gaan!

 

Hebben jullie dit leuke artikel al gelezen?

Een echt familiebedrijf met een rijke geschiedenis

Het groentje heeft ons gevraagd om mee te werken aan een artikel over familie bedrijven en wij zijn natuurlijk super trots ons familieverhaal aan u te laten zien.

Kerstbomen

It’s that time of the year!

Wij hebben kerstbomen in alle soorten en maten, met en zonder kluit.
Extra fijn is: ze staan droog in de kas op u te wachten!

Ons Assortiment:
Blauwspar in pot.
Picea Omorika in pot.
Abies Normaniana in pot gedrukt.
Abies Normaniana Gezaagd.

Kom vooral langs om onze mooie kerstbomen te bekijken.