CYCLAAM Kamerplant van de maand november!

CYCLAAM

Cyclaam is Woonplant van november. Hartvormige blaadjes, flamboyante bloemen, perfect om de eerste donkere dagen mee te bestrijden. TUINCENTRUM WERKHOVEN heeft de cyclamen nu in de winkel!

Cyclaam Mooiwatplantendoen.nl

VORMEN EN KLEUREN

Wat meteen opvalt, zijn de kleuren van Cyclaam (officieel: Cyclamen). Die kunnen bescheiden en ingetogen zijn, maar ook felrood, shocking pink en diep paars. Dat maakt het vrolijke, opvallende woonplanten die verkrijgbaar zijn van maatje XL tot XS, zodat er op elke plek, hoe klein ook, een cyclaam kan staan. De bloemen van deze plant kunnen glad zijn, maar ook vrolijke franjes hebben, en groeien met het hartje naar beneden en de blaadjes naar boven. Daaronder wemelt het van de groene blaadjes in een volle rozet. Ze zijn hartvormig en soms mooi zilvergrijs getekend. Sommige soorten Cyclaam hebben een heerlijke lichte geur.

SYMBOLIEK

Cyclaam staat symbool voor het meevoelende, toegewijde hart en werd om die reden bij oude kloosters, ribats (de islamitische versie hiervan, een soort versterkt fort) en kerkhoven in de landen rond de Middellandse Zee aangeplant. In Japan is Cyclaam de heilige bloem van de liefde.

VERZORGING

  • Cyclaam staat graag koel en licht en houdt niet van volle zon of verwarmingsbronnen in de buurt.
  • Het is een stevige drinker, hou de kluit lichtvochtig. Cyclaam drinkt het liefst zelf een portie water op kamertemperatuur op uit een schotel die daarna kan worden weggenomen.
  • Als de plant weer water nodig heeft, geeft hij dit zelf aan door een beetje te gaan hangen.
  • Pluk uitgebloeide bloemen regelmatig uit de plant om nieuwe knoppen te stimuleren om open te gaan.
  • Eens per drie weken plantenvoeding geven helpt Cyclaam om rijk te blijven bloeien.

Voor meer informatie zie: 
www.mooiwatplantendoen.nl 
Facebook: mooiwatplantendoen
Twitter: @watplantendoen
Instagram: mooiwatplantendoen